top of page

Over

JulieRoze-EquinoxLightPhoto-3.jpg
  • Facebook
  • Instagram

Hallo !

Ik ben de oprichter van Musique Femmes Festival. Als muzikant dacht ik dat vrouwelijke componisten niet bestonden. Toen ontdekte ik beetje bij beetje dat als, en dat ze gelijk waren. veel ! Waarom zijn ze niet bekend? Mysterie. Ze zijn door de eeuwen heen in de schaduw gegaan.

Musique Femmes Festival wil een bijdrage leveren om hen een beetje licht te brengen.

Parcours

Geboren in Parijs, begon ik op 7-jarige leeftijd met piano en dans. Al snel kreeg ik de voorkeur voor piano en ging naar het conservatorium van Boulogne-Billancourt.  Mijn reis wordt vervolgens afgewisseld met reizen en verschillende professionele ervaringen. Na een paar jaar universitaire studie Geschiedenis vertrok ik naar Haïti om pianoles te geven op een school aan zee, in Jacmel. Mijn kijk op de wereld begint te veranderen. Ook de visie op mijn eigen toekomst en als ik terugkeer naar Europa besluit ik mij aan de muziek te wijden. Ik ben meer een leraar dan een concertartiest, ik speel soms Latijns-Amerikaanse deuntjes in het openbaar en plaats Johann Sebastian Bach aan het hoofd van alle componisten. 

Dan komt Brussel en zijn Koninklijk Conservatorium. En daar springt het bewijs mij in het oog: we bestuderen nooit de werken van vrouwelijke componisten, zelfs niet in hogere artistieke studies. Ik besluit dit onrecht aan te pakken. Met noties van geschiedenis, projectmanagement en muziek heb ik de nodige achtergrond. Bovenal besef ik dat veel mensen zichzelf dezelfde vragen stellen als ik, en deze olifant, het pantheon van de klassieke muziek, in beweging willen brengen. Aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel wordt een collectief gevormd, "Clara en haar zussen", ter promotie van vrouwelijke componisten uit heden en verleden. Dit collectief is partner van het festival.

Het weekend van 14 en 15 oktober is de eerste editie van Musique Femmes Festival. Ik bedank hartelijk iedereen die mij hun hulp en steun heeft gegeven, te beginnen met de muzikanten, die met gesloten ogen hebben aanvaard mij te volgen in dit eerste avontuur, de leden van "Clara en haar zussen" altijd op de afspraak, Wallonië de Brusselse federatie, die mij financiële steun verleende, en de Escapades-concerten, waarvan het vriendelijke team een baken is voor de concerten in Brussel. Ten slotte – maar dit is het allerbelangrijkste – bedank ik al mijn familieleden, in het bijzonder mijn collega en mijn vrienden, wier morele en soms technische steun een grote bron van motivatie is geweest.

En natuurlijk dank aan de Baixu voor het hosten van ons voor deze eerste editie!    

We zien u graag daar op 14 en 15 oktober,

Julie Roze

Contact

Telefoonnummer

(+32)467 328 051

E-mail

Sociale netwerken

  • Facebook
  • Instagram

Merci pour votre envoi

bottom of page